Skal I have en sjov airtrack til familien?

30 juni 2020
Sara Mortensen

Hvis du aldrig har hørt om en airtrack, så læs med her. En airtrack er en slags madras, som pumpes op og den kan bruges til mange forskellige ting. Den kan blandt andet bruges til professionel sport, som springgymnastik, men kan også bruges til babyer og mindre børn til at øve motorik. Det er kort sagt en madras, som kan bruges både til sport og til sjov.

Hvis I har en lille baby derhjemme, som skal til at have lidt motoriktræning, så kan man sagtens få en airtrack i mindre størrelser, som fint kan stå i stuen eller i haven. Det er en sjov måde for barnet at lære på, og så er det et rart sted at ligge og falde under træningen. 

Det er altid en fordel at kombinere træning med sjov

En airtrack er sjov, fordi den kan minde lidt om en trampolin. Det er derfor også sjovt at have derhjemme, så børnene kan lave gymnastik øvelser i haven på en god sommerdag. Hvis man ikke har plads til de helt store redskaber i haven, som fx en trampolin, så er en airtrack en god erstatning, fordi den giver lidt samme effekt. Måske ender dit barn med at blive helt vild med gymnastik, hvem ved? Hvis dit barn allerede er gymnast og går til gymnastik, så er det også en perfekt ting at have i hjemmet.

Dit barn kan øve sig og tumle rundt hjemme, og ikke kun i gymnastiksalen. Man kan få en airtrack i mange forskellige størrelser og højder, så de passer til dit barns alder. Hvis ikke den skal bruges til træning eller motorik øvelser, så kan den i hvert fald sagtens bare bruges til sjov for hele familien. 

Hvis du leder efter en airtrack til professionelt brug eller måske til en skole, så kan man finde mange airtracks som er specielt velegnet til disse ting. Mange skoler har fået en airtrack og det er en af de ting, som børnene synes er sjovest til idrætstimerne. Hvis det er til professionelt brug, så skal man især undersøge kvalitet, afsæt og lignende. Heldigvis kan man også finde airtracks som har et ekstra kraftigt afsæt m.m. til det mere seriøse brug.