Sixpence: Hvornår blev den brugt først?

27 august 2020
Silje Hansen

Hvis ikke du allerede ved, hvad en sixpence er, så får du en kort forklaring. For det er helt sikkert en hat, som allerede har set mange gange før. En sixpence kan beskrives som en blød kasket, som har en meget mindre skygge, end en normal kasket har. Udover at det er en rigtig blød kasket, så er den også flad. Den har derfor også et helt andet udseende, end en almindelig kasket har. 

Her blev sixpencen populær

Sixpencen har en historie, som rækker helt tilbage til 1500-tallet, hvor det blev obligatorisk, at mænd hver søndag samt helligdage, skulle gå med hovedbeklædning. Her blev sixpencen til, og navnet kommer sig af, at den blev syet sammen af seks forskellige stykker stof. De “six pieces” blev i Danmark oversat til sixpence, og det navn har holdt ved lige siden. Som du nok kan fornemme, så blev kasketten utrolig udbredt i sin tid – og den ses også hos relativ mange mennesker i dag – både mænd og kvinder. 

Spoler vi lidt frem, så blev sixpencen i 1900-tallet meget brugt i friluftslivet og i arbejdslivet. Det var derfor heller ikke atypisk, at den f.eks. blev brugt under jagt eller andet, hvor man skulle være ude. 

I dag bruges den både i friluftslivet, men lige så meget fordi mænd og kvinder holder af designet. Derfor kan den også bruges, præcis, som man selv vil. 

Få en håndlavet sixpence

Du har alle gode muligheder for at købe en håndlavet sixpence, hvis du gerne vil finde en ny kasket, du kan bruge. Og så er der bare noget ekstra lækkert over, at man får håndlavede ting, for hvor ofte gør man lige det efterhånden? Gå derfor endelig på udkig efter de firma, hvor du kan købe en flot håndlavet sixpence, og find en som matcher lige den stil, du synes bedst om.