Lapper til tøjet skal sættes fast, hvor der er plads

20 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er blevet moderne igen at have lapper siddende på tøjet, om det er dem, som man stryger fast, eller man tager nogle, som der skal syes på noget stof.

Som nævnt er dette stof som regel ens tøj, og det kan være på en skjorte, et par bukser eller lignende, men man kan også vælge at påføre dem på en skoletaske eller noget andet, så længe det er lavet af et materiale, som der kan tåle at få påsat de lapper på sig.

Tidligere var lapper set som noget, fattigfolk havde på deres tøj, fordi det var mølædt eller brugt så meget op, at man ikke længere kunne sy tøjet sammen, så man måtte lappe det – eller hvis der var kommet for store huller på tøjet til at sy det sammen – og det var ikke altid i samme farve som resten af stoffet.

Det viste jo (desværre), at man ikke havde råd til at købe nyt tøj.

Nu om dage er det en helt anden sag.

Kan du få sat lapperne på tøjet eller ej?

Nu er der næsten gået konkurrence i at få sat lapper på tøjet, for det er ikke længere kedelige stofstykker, som man sætter på tøjet; nej, det kan have hele motiver på sig, som man kan dekorere ikke bare et enkelt område på tøjet, men måske hele områder, så det har en belægning med lapper.

Men man skal også kunne sætte disse lapper på, så det giver mening.

Derfor skal man kunne glatte stoffet ud, om lapperne skal syes eller stryges på det givne område, og så må der ikke være lynlåse eller knapper på de områder.

Man kan godt sætte nogle lapper på syninger, men det må helst ikke være for grove eller vigtige syninger, man sætter disse lapper på.

Ellers er det bare med at pryde ens tøj med lapper, som man ser det passende.

Find dit næste sortiment af lapper til tøjet på https://www.maj-design.dk/222-lapper .