Kom på forkant med dit boligkøb – vælg en dygtig boligadvokat

10 august 2022
admin

editorial

Hvis du køber et hus, der allerede er bygget, bør du rådføre dig med en kompetent boligadvokat, inden du underskriver den endelige aftale.

En boligadvokat kan hjælpe dig med at gøre dit ideelle hus til virkelighed og samtidig sikre, at det ikke bliver til et mareridt. Det er boligadvokaten, der kan hjælpe dig med at identificere eventuelle problemer, der kan påvirke din købsbeslutning – f.eks. dårlig økonomi i foreningen, gæld eller restancer på ejendommen eller lejligheden eller andre advarselssignaler.

Hvad er fordelen ved at have en boligadvokat med på råd?

Boligadvokaten er købers modstykke til sælgers ejendomsmægler. En god boligadvokat vil:

– Gennemgå salgsopstillingen og dokumentationen

– Rådgive køberen om hans muligheder

– Hjælpe køberen med at forhandle med sælgeren

– Beskytte køberen mod eventuelle ubehagelige økonomiske overraskelser, som de ikke var klar over, da de underskrev købsaftalen.

Boligadvokat

En ejendomsadvokat kan også hjælpe dig med at forstå nogle af de vigtigste dokumenter, der er involveret i køb af et hus eller en lejlighed. Disse omfatter bl.a

– Købsaftalen

– Pantet

– Ejendomsdokumentet

– Energicertifikatet

– Byggetilladelsen

Hvert af disse dokumenter indeholder vigtige oplysninger, som kan påvirke din beslutning om at købe en ejendom. For eksempel i købsaftalen vil prisen på ejendommen, datoen for færdiggørelse, eventuelle særlige betingelser, der er knyttet til salget, og dine rettigheder og forpligtelser som køber fremgå af købsaftalen. I realkreditdokumentet vil det fremgå, hvor meget du låner af banken, og hvordan tilbagebetalingsbetingelserne er.

Ejendomsdokumentet viser, hvem der ejer ejendommen, og om der er nogen udestående gæld eller byrder på ejendommen. Energicertifikatet giver oplysninger om ejendommens energieffektivitet. Og endelig angiver byggetilladelsen, om der er givet byggetilladelse til det arbejde, der er udført på ejendommen.

Så hvis du overvejer at købe et hus eller en lejlighed, skal du sørge for at konsultere en boligadvokat, inden du underskriver noget. Med deres hjælp kan du undgå enhver ubehagelig overraskelse. Klik ind og læs mere på eboligadvokat.dk.