Har du nu husket at slukke dit strygejern?

07 november 2019
admin

Du kan have sådan et rigtigt gammelt strygejern, som man var nødt til at stille i kaminen, brændeovnen eller ovnen, der var opvarmet med brænde, før det var varmt nok til, at kunne stryge noget med det.

Sådan et kan man af gode grunde ikke slukke for igen, så det er man bare nødt til at vente med, når det er koldt nok til at stille væk igen – men de færreste bruger da også den slags længere end til andet end pynt derhjemme.

Det er nemlig ret farligt at have sådan nogle varmelegemer stående, som man ikke bare lige kan slukke, og det er uheldigt at stille sådan et fra sig, hvis man skal skynde sig ud ad døren, lige efter man er smuttet.

Og hvis man forsøger at hælde vand på det, så vil man bare ødelægge formen på det i længden.

Nej, det nok mest velkendte strygejern er den type, som man stikker i stikkontakten og har en ledning til at blive opvarmet med på nogle varmelegemer. Her har man også en konstant temperatur, så længe det er tændt, og man kan indstille varmen på det.

Dog kunne man godt tænke sig, at det var en trådsløs anordning, fordi det kan blive ret så farligt, hvis der render børn rundt og leger om benene på en, mens dyrene løber efter dem, og man har en telefon i øret, mens man er halvnøgen og forsøger at stryge.

Dog kan man også benytte sig af et dampstrygejern, og det er sjovt at tænke på, at damp i elektronik ellers blev udfaset for mange år siden, da det var mere sikkert at bruge olie, maskiner, der ikke kørte på damp og videre.

Men lige med strygejern giver det faktisk et godt resultat at stryge med.

Skal du have købt et perfekt dampstrygejern skal du da handle hos det meget signende dampstrygejern.com.