Forsøg ikke at presse folk gennem et drukspil

05 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Et drukspil kan være en hyggelig måde at få folk til at komme hinanden lidt nærmere, hvis de er lidt generte, eller hvis man endda mangler en god undskyldning for at samle folket til at drikke.

Man kan jo have sig sådan et drukspil, der er et hit blandt vennegruppen, som man altid vender tilbage til, om man har købt det, eller man har lavet det selv.

For sådan en spil kan findes som brætspil med mange regler, eller man kan bare nøjes med et spil kort og en flaske – og andre gange skal man bare bruge hinanden og en masse at drikke for at have gang i et gedigent gang drukspil.

Således findes der drukspil i mange forskellige former og faconer, og der kommer hele tiden nye til.

Men det er ikke alle, der er lige begejstrede for den slags og kan føle sig presset til at gennemføre sådan et spil. Disse grænser skal man respektere.

Lad ikke drukspillet ende i tvang for nogle

På samme måde som at drukspil findes i forskellige former og faconer, så kan der også være en del, hvor det handler om at drikke mest – hurtigst.

Og man ser også, at folk ændrer reglerne i drukspil, så de bliver endnu mere vanvittige og svære at gennemføre.

Er man så selv blevet fuld, så er det let at være efter dem, som der nøler og ikke gennemfører deres udfordringer.

Man skal huske på, at alkohol i større mængder ikke er godt for kroppen, og drikker man rigtig meget på kort tid (specielt uden at være vant til det), så kan man brække sig, miste kontrollen over kroppen og endda besvime.

Det er der ingen, som der har lyst til, men det kan ramme en, før man er klar over, at man har nået ens grænse.

Så når en deltager i drukspillet afviser at deltage, så skal man acceptere dette.