Forskellige varmekilder til dit hjem

10 februar 2022
Steffen Petersen

editorial

Skal du finde en varmekilde til dit hus, men har ikke tænkt over, hvilken løsning der er den bedste til dit hjem? Hvis svaret er ja, så har vi her listet tre forskellige varmetyper op for dig. Alle varmekilder vil have både fordele og ulemper. Nogle i forhold til pris, mens andre måske er meget miljøbelastende. Hvis vil vide mere, så læs med herunder. 

træpiller haderslev

Træpillefyr

Et træpillefyr kan både bruges til at opvarme dit hus og dit brugsvand. Et træpillefyr kræver træpiller til opvarmning. Træpillefyret er billigere end blandt andet oliefyret, og så forurener det ikke nær så meget. Du kan også indstille træpillefyret, så det automatisk tænder og slukker, hvilket er smart, især når årstiderne skifter. Træpillefyret er dog den type fyr, der kræver allermest vedligeholdelse, og du skal have plads i dit hjem til, at træpillefyret kan stå et sted, hvor dets blæsere ikke forstyrrer. Derudover kan det være svært at finde de bedste træpiller, da de kan fås i forskellig kvalitet. 

Hvis du vil være sikre på at købe gode træpiller til dit fyr, så kan du besøge https://www.mrpiller.dk/.

Varmepumpe

Varmepumper er en miljøvenlig varmekilde. Dette er de, da de for eksempel bruger luft eller jorden til at opvarme hjemmet med. De kan være med til at give dig et bedre og behageligere indeklima, og sørger for at holde kulde, træk, fugt og skimmelsvamp væk fra boligen. 

Brændeovn

En type varmekilde, der er blevet brugt i meget lang tid, er brændeovnen. Brændeovne bruger træ som opvarmningskilde, og er en miljøbelastende varmekilde. Der er dog kommet nye regler for, hvor mange partikler de nye brændeovne må udlede. Det er derfor en god ide at tjekke op på reglerne, hvis du gerne vil have en brændeovn som varmekilde. Der er også nogle bestemte krav til din bolig, som skal være opfyldt for at kunne montere en brændeovn.