Få søvn på faste tidspunkter

05 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Det kan være svært at holde en fast søvnrytme, men det er nødvendigt at holde så godt fast i den, som man kan.

Det betyder ikke, at man partout skal falde i søvn på minuttallet hver gang, for det kan jo være næsten umuligt at time.

Men selv i weekenderne og på ens fridage, så bør man ikke forskyde ens sove- og døgnrytme for meget ved at sove længere, da man så kan få sværere ved at sove samme nat; og sådan kan det blive ved, så man ender med ikke at få sovet godt nok dagen før, at man skal på arbejde igen.

Og så er man groggy resten af dagen, og kaffe virker dårligt nok til at holde en vågen.

Når man så kommer hjem, så falder man i søvn på sofaen med det samme og vågner et par timer senere = klokken er tæt på midnat, og nu kan du slet ikke sove!

Få den faste søvn hver nat

Eksemplet ovenover kan virke overdrevet, men det er sådan, som mange mennesker har oplevet det før, og man kan blive helt desorienteret af at sove så forskudt.

Man mister overskud i løbet af dagen, og man kan ikke præstere på samme måde, som man ellers kunne normalt.

Faktisk er det også farligt at køre i bil og befordre andre køretøjer, da man har sværere ved at orientere sig – og holde sig vågen – når man er træt og ikke udhvilet.

Selvom det kan virke rart at tage en lur på sofaen i løbet af dagen, så bør man ikke gøre det til en vane, for man kan ikke altid “spare søvn” sammen på den måde, så man kan fordele den over dagen.

Man skal igennem forskellige søvnfaser i løbet af en nat, og det kræver, man sover et bestemt antal timer som minimum hver nat.

Savner du hjælp til at sove bedre, så besøg sovneksperterne.dk.