Få så god en søvn som muligt

07 marts 2022
Marie Pedersen

editorial

Vigtigheden af søvn

God søvn er utrolig vigtigt for, at vi mennesker kan fungere i vores hverdag. Det er de færreste, der er klar over, hvor store konsekvenser dårlig søvnhygiejne har på kroppen. Søvn er mindst lige så vigtigt for vores overordnede sundhed og velvære, som sund og varieret kost, samt motion.

Under den dybe søvn bliver der frigivet en masse hormoner, der er med til at udvikle og vedligeholde både kroppen og hjernen. Døjer man meget med søvnproblemer, kan det bl.a. føre til stresslignende symptomer. Hvis det står på i længere tid, kan det udvikle sig til psykiske sygdomme som f.eks. angst og depression.

bomuldssatin

Hvad kan du selv gøre for at få en god søvn?

Man kan selv gøre rigtig meget for, at ens søvn bliver så god som overhovedet muligt. Det er bl.a. vigtigt med et mørkt lokale, der hverken er for koldt eller for varmt. Det kan forstyrre ens søvn meget, hvis man af den ene eller den anden grund vågner om natten. Det kan f.eks. være hvis man enten fryser eller sveder.

Har man tendens til at vågne om natten, ved at man har det for varmt, kan det være en fordel at kigge på, hvilket sengetøj man sover med. Bomuldssatin er en af de bedste valgmuligheder, hvis man vil have sengetøj der både er let og åndbart.

Mange tænker måske, at satin er ubehageligt at sove med. Har man oplevet dette, er der stor sandsynlighed for, at der har været tale om polyestersatin. Netop fordi bomuld er så åndbart, skal der meget til, før man får det for varmt om natten. Bomuldssatin er vævet af fint bomuldsgarn, hvilket gør stoffet slidstærkt. Derudover er sengetøj i bomuldssatin praktisk, da materialet gør, at sengetøjet ikke krøller. Læs mere om sengetøj i bomuldssatin her https://www.bedandbathtextile.com/collections/all/dynebetraek og gør dig selv og din søvn en tjeneste.