Der er andre boldlege at spille med en volleybold

02 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Det mest almindelige er nok, at man tager en volleybold med ned på stranden og spiller et løst spil volley, hvor man mere eller mindre markerer en bane og måske har et net med til det.

Men det kan også gøres mere professionelt, hvor der kan være noget på spil, og man har en godkendt bold med, sat nettet præcist op og har afmålt banen helt nøjagtigt op, så man spiller et stævne nede på stranden.

Er vejret ikke med en, så kan man spille samme spil indendørs og enten sætte en strandbane op eller spille volley på et almindeligt, fladt gulv, hvor man så bare skal passe på med at kaste sig efter bolden, som man måske ville gøre på stranden.

Men når man nu har sådan en god volleybold her, så behøver den jo ikke være “begrænset” til at blive spillet volley med, da den kan gå an til mange andre spil med en bold af mere eller mindre kendte typer.

Det her kan du spille med en volleybold

Man kan spille det velkendte spil smørklat, hvor en person skal stå i midten, mens de to andre på hver side af vedkommende skal kaste bolden til hinanden, uden vedkommende i midten får fat i bolden.

Det er da også muligt at spille et forsigtigt spil fodbold, hvor man så bare ikke skal have skarpt fodtøj med eller sparke for hårdt til bolden.

Det er også muligt at spille stikbold med sådan en eller høvdingebold, hvor det især kan gøre det lettere for de mindste i familien at spille spillet, da det er nemmere at blive ramt og få fat i sådan en stor bold end den almindelige bold, man bruger i de her spil.

Dog skal man passe på løse genstande i nærheden af spillet, da sådan en løbsk volleybold kan komme til at forvolde en del skade, hvis den kommer til at ramme noget.