Forhold ved at sove nederst i en køjeseng

14 juni 2021
Anders Lundtang Hansen

Man skal også forholde sig til det med at sove øverst i en køjeseng, men lige i denne artikel fokuserer vi på, hvordan det er at sove nederst i en køjeseng.

Det er jo den lette tilgang til at komme i seng, fordi man ikke først skal kravle op ad en stige og finde til ro, hvilket kan være svært, hvis lyset allerede er slukket.

Nederst har man også gulvplads at gøre godt med, og man kan have et natbord ved sin side til at stille ens ting på.

Man risikerer heller ikke at slå hovedet mod loftet, hvis den øverste køje er højt mod loftet, og det er ikke så svært at komme ud af sengen, da men ikke skal kravle hen til stigen for at finde ud.

Men omvendt kan det blive svært at komme ud af sengen nederst, fordi man skal rejse sig op, hvorimod man fra øverste allerede er kommet på benene, når man stiger ud.

Hold godt øje nederst i køjesengen

Hvis man så er i den situation, hvor man skal have en overnattende gæst øverst oppe i køjesengen, så skal man også håbe på, at vedkommende ikke er typen, der er sengevæder, da det så også kan dryppe ned på en.

En køjeseng har som regel også et lavere tyngdepunkt, hvilket medvirker, at hvis den øverste person vender og drejer sig en del, så vil det nok rokke lidt til køjesengen – hvilket gør det svært at sove.

Desuden er man jo også meget udsat, hvis den øverste del af køjesengen skulle gå i stykker, mens man sover i den – og der sover en over en.

Derfor er det vigtigt, at når man vælger køjesenge, så tager man fat i en forhandler, der forhandler den bedste af den slags, om det er til børn eller voksne, der skal sove i dem.